El fet casteller es consolida com a un dels plats forts de la Fira Primavera

28 d'abril de 2019


IMGL2975.jpg

Tres colles, els Castellers de Vilafranca, els Castellers d’Esparreguera i els Vailets de Gelida, van omplir de gom a gom la plaça de la Vila dins els actes de la Fira de Primavera. Més de mig miler de persones van fer palès l’interès que desperta aquesta tradició a Martorell, presenciant la cita d’aquest diumenge en directe. Les tres formacions van destacar la satisfacció que comporta venir fins a Martorell en els primers compassos de la temporada.

Els verds, cap de cartell, van refermar la seva fidelitat amb la cita per quart any consecutiu. Els de la capital de l’Alt Penedès van descarregar -per primer cop aquesta temporada- un 3 de 8, van fer un intent desmuntat del 4 de 8 que després van descarregar, a l’igual que amb la torre de 7, i van cloure amb 2 pilars de 5.

El cap de colla, Toni Bach, destacava que “Martorell és una plaça a la que ens agrada venir, per participar dins la Fira de Primavera i perquè la tenim a prop de casa”. Quant a objectius de futur, afegia que “després que el 2018 signifiqués el final a una trajectòria de 8 Concursos de Castells guanyats, ara estem rejovenint la colla i buscant un relleu generacional renovant moltes posicions, per intentar enllaçar una nova trajectòria com la dels darrers 20 anys”.

Esparreguera va ser-hi per tercer any consecutiu. “Ens agrada molt venir aquí. Som una colla que es nodreix també de gent de Martorell i altres pobles del voltant”, destacava la cap Aïda Puig. Els de la camisa color bordeus busquen “una temporada més relaxada” després de ser l’any passat al Concurs de Castells de Tarragona per segon cop consecutiu. “Ara volem practicar els castells de 7”, va afegir. A Martorell, les propostes esparreguerines van ser el 3 de 7, el 4 de 7 i el 3 de 6 per sota.

A l’edició d’enguany es van estrenar els Vailets de Gelida, colla que va descarregar el 4 de 6 i el 3 de 6, a més del pilar de 4 per sota. Joan Reñé, cap de colla dels verd poma, deia que “el nostre objectiu per a aquest 2019 és fer castells de 7 pisos, pujar un pis més que fins ara”.

 

Alhora, Reñé es va congratular de l’estrena dels gelidencs a la plaça de la Vila: “som un poble veí a Martorell i ens agrada portar fins aquí la cultura castellera”.