Inici >

El Premi Vila de Martorell compleix 41 anys de plena vitalitat, amb la ferma voluntat de transmetre la paraula encesa, donar a conèixer i estimular la creació literària. El guardó disposa de la categoria oberta de poesia castellana, poesia catalana i millor blog, els premis locals d’adults (poemari, obra en prosa, conte, article de divulgació i poema), els premis locals per a joves (conte i poema), que enguany amplien i milloren els seus guardons, i el premi local al millor treball audiovisual.


Categoria oberta 

Dins la categoria oberta de poesia hi ha el premi al millor poemari en castellà i el premi al millor poemari en català. El premi està dotat en 2.000 euros i inclou l’edició del llibre. Dins la categoria oberta, hi ha el guardó al millor blog literari escrit en català, amb un premi de 350 euros.


Premis locals

Els premis locals estan adreçats a aquelles persones que resideixen a Martorell, als associats a les entitats culturals de la vila i als escolars matriculats als centres escolars del municipi.

En aquesta edició, es milloraran i ampliaran els premis de la categoria local de joves. Els guanyadors de la categoria local fins a 14 anys rebran dispositius electrònics. Es lliuraran lots de productes promocionals de la Biblioteca (la bossa del Gènius, punts de llibre, la carta de serveis i llibres d’edicions locals), el joc d’Scrabble de la Federació Internacional d’Scrabble en català i Scrabble escolar, i una entrada al Tibidabo.

En la categoria de joves entre 15 i 18 anys, hi haurà premis en metàl·lic de 250 euros al millor conte i al millor poema, lots de productes promocionals de la Biblioteca i el joc de l’Scrabble.

 

Els premis locals per a adults són 900 euros per al poemari, 900 euros per al llibre de prosa,  300 euros per al conte, 300 euros per a l’article de divulgació o d’opinió, i 300 euros per al poema.  També s’edita el millor poemari o el millor llibre en prosa. El jurat selecciona l’obra mereixedora d’aquesta distinció.

 

Enguany es fusiona el premi local al millor treball audiovisual, amb un sol guardó de 400 euros.

 

Lliurament d’obres

 

L’autor pot fer arribar l’obra per internet, al web municipal, en el següent link

 

http://www.martorell.cat/ca/pag775/premi-vila-de-martorell.htm

 

Cal emplenar el formulari d’inscripció i adjuntar-hi l’obra en format PDF, s’hi retornarà un avís de rebuda amb el número corresponent de registre.

 

Les obres que optin al millor premi d’audiovisuals s’han de lliurar a qualsevol de les oficines d’atenció a l’usuari del PMSAPM, adjuntant la butlleta d’inscripció. El termini de lliurament acaba el 26 de febrer.