Dins de la línia d’actuació de promoure l’activitat física definida en el I Pla de Salut de Martorell, i amb l’objectiu de promoure els hàbits saludables per disminuir la prevalença i incidència de les malalties cardiovasculars, l’Ajuntament de Martorell ha impulsat el projecte anomenat MARTORELL A PEU: FEM SALUT!. Aquest pretén conjugar la promoció d’una activitat física saludable amb la descoberta i difusió dels elements d’interès urbà, històric, patrimonial  i natural de la nostra Vila i del seu entorn directe.

 

Dins d’aquest projecte neixen les Caminades Urbanes i Saludables, 8 itineraris urbans per promoure el senderisme urbà.

 

Característiques

Les Caminades Urbanes i Saludables tenen de longitud mitjana entre 3 i 11 km, són aptes per a tothom i discorren per les avingudes i carrers dels diferents barris de Martorell.

 

Hi ha quatre itineraris base (de 3, 4 i 6 km de longitud), a partir dels quals es poden fer fins a 8 diferents combinacions i recorreguts urbans de fins a 11 km, que relliguen pràcticament la totalitat dels barris de Martorell. Tots ells discorren per les vies urbanes principals, i estan relacionats amb les instal·lacions esportives i amb els equipaments de foment de l’activitat física situats als espais lliures.

 

Els 8 itineraris estan convenientment senyalitzats, diferenciats per colors, i disposen d’ informació i consells pràctics.

Compten amb un punt d’inici i final, un temps suggerit per fer el recorregut i la quantitat aproximada de calories home/dona que es consumeixen en fer-lo.

Itinieraris totsRecomanacions generals:

- Cal portar roba còmoda i calçat adequat a l’activitat, no s’ha d’anar gaire abrigat.

- Cal evitar les hores de fred o calor extrems,  cal protegir-se del sol.

- Cal anar a un ritme que permeti respirar de manera compassada.

- Cal dur aigua per beure abans, durant i després del recorregut, especialment si la distància és llarga.

- Cal fer estiraments després de l’activitat.

- Cal respectar l’entorn i les normes de seguretat viària.