Inici >

 

De l’11 al 13 de juny se celebra a tota Europa una nova edició de la Setmana de l’Energia Sostenible 2024, una iniciativa europea que té l'objectiu de promoure l'eficiència energètica i les energies renovables. Durant la campanya, que a Catalunya coordina l’Institut Català de l’Energia, s'organitzen esdeveniments i activitats adreçada a tots els públics per informar, sensibilitzar i promoure actuacions vinculades a l’energia sostenible, incloent conferències, tallers, visites a instal·lacions, concursos i altres iniciatives.

 

Aquest any la campanya torna a posar el focus en l’empoderament de la ciutadania a través de les comunitats energètiques locals.  Donat l’èxit de la campanya anterior es vol aconseguir que més persones se sumin al nou model energètic des de l’autoconsum compartit.

 

Consulta l’agenda d’activitats a tot Catalunya i els recursos que ofereixen les adminitracions organitzadores https://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/

 

L’Ajuntament de Martorell un any més se suma a la iniciativa i aquest 2024 ofereix dos tallers pràctics per ajudar els martorellencs a avançar cap a la transició energètica.

 

Per una banda tindrà lloc a la Biblioteca el dimecres 12 de juny a les 18:30 h el Taller d’autoconsum fotovoltaic en el qual s’aprofitarà per donar a conèixer la nova instal·lació solar fotovoltaica de la Biblioteca, que s’haurà inaugurat oficialment el dia abans conjuntament amb la nova instal·lació del CIES i del CE Torrent de Llops, cadascuna d’elles d’uns 600 kW de potència.

 

El divendres 14 de juny a les 17 h a l’Esplai d’Avis Buenos Aires s’ofereix una nova sessió del Taller pràctic de factures energètiques que va tenir molt d’èxit l’any passat.

 

A més a més l’Ajuntament també porta al vestíbul del Centre Cultural l’exposició Rehabilitem de la Diputació de Barcelona de l’1 de juliol fins el 2 de setembre de 2024.

 

CARTELL Setmana de l'Energia_ok.png

 

 

Taller d'autoconsum fotovoltaic

Dilluns 12 de juny a les 18:30 h a la Biblioteca Municipal

 

En aquest taller de 2 h de durada, un educador ambiental especialitzat en energies renovables no vinculat a cap companyia instal·ladora, ens explicarà quins són els criteris més importants que s’han de tenir en compte si es planteja fer una instal·lació solar fotovoltaica:

  • Necessitats mínimes de superfície i de radiació solar disponible.
  • Quina seria la potència recomanable a instal·lar.
  • Energia elèctrica produïda anualment.
  • Com aprofitar al màxim la instal·lació per arribar a un % significatiu d’autoconsum.
  • El cost econòmic aproximat de la instal·lació solar.
  • L’estalvi econòmic que ens aportarà aquesta.
  • Estalvi d’emissions.
  • Possibles bonificacions de l’ajuntaments (IBI, ICIO). 

També es farà una explicació de la instal·lació solar fotovoltaica de la Biblioteca, per conèixer:La producció anual estimada.

  • La diferència de producció els diferents mesos de l’any.
  • L’estalvi econòmic aproximat generat.
  • L’estalvi d’emissions.
  • La comparativa entre el consum elèctric de la biblioteca i la producció de la instal·lació solar (% d’autoconsum)
  • Com interpretar la pantalla de dades de la instal·lació solar.

 

Taller de factures energètiques

Divendres 14 de juny a les 17 h a l'Esplai d'Avis Buenos Aires

 

Ara tens una altra oportunitat per a què t’ajudin a estalviar en la teva factura de forma pràctica i amena. En aquest taller, després de visualitzar un reportatge sobre el tema, un expert especialista en formació energètica t’ajudarà a:

  • Entendre la teva factura elèctrica i el gas
  • Descobrir el potencial d’estalvi optimitzant les factures i aplicant mesures senzilles d’estalvi energètic
  • Diferenciar entre mercat regulat i mercat lliure
  • Consultar dades on-line a la nostra comercialitzadora i distribuïdora.
  • Optimitzar la discriminació horària i la potència contractada.
  • Detectar si tens contractats manteniments o serveis innecessaris
  • Saber si tens dret al bo social
  • Possibilitat de contractació d’energia 100% renovable.

 

Podeu reservar gratuïtament la vostra plaça a entrades.martorell.cat


Us recomanem que porteu la vostra factura de llum i gas al taller. 

 

  

Activitats Setmana de l’Energia

Podeu consultar l’agenda d’activitats de la Setmana de l’Energia Sostenible que es fan a tot Catalunya i el catàleg de recursos digitals que ofereixen les administracions organitzadores clicant a la imatge.

 

cartell_general.png

 

A l’apartat de recursos digital podreu veure entre d’altres vídeos, jocs educatius, escape rooms, exposicions virtuals, cercadors, simuladors, dades i mapes, fulletons, informació sobre ajuts i finançament i la web-sèrie fem-ho.

 

 

Què hem fet a Martorell en altres edicions?

Des del 2010 l’Ajuntament de Martorell s’ha sumat a la Setmana Europea de l’Energia i algunes de les activitats que s’han realitzat han estat: l’exposició Gradua’t en energia, l’obra de teatre Operació domèstica, la celebració de Festes de l’Energia amb gimcanes, xerrades, tallers infantils, contacontes, jocs, sortejos, demostracions, punts d’informació i xocolatades solars.

 

En l’edició del 2021 vam tenir l’exposició Actuem amb energia i es va presentar el Pla de Transició Energètica, en l’edició del 2022 es va realitzar un taller de transició energètica i una visita guiada a la fotolinera i l’any passat es va fer un taller de factures energètiques a la Biblioteca.